www.groetenuitleeuwarden.nl
Online Stadtwanderung; übersetzung auf Deutsch Enjoy our English text; take the Online Walking Tour Stadswandeling Index  
Doe de stadswandeling Leeuwarden

Leeuwarden heeft een stadshart met grachten en terpen, daterend uit de middeleeuwen. Oude gevels en prachtig gerestaureerde monumenten sieren de stad.
De scheve toren “De Oldehove” en de monumentale Waag zijn hier goede voorbeelden van.  Maar een stadswandeling door het centrum van Leeuwarden is meer dan een rondje oude gebouwen. Opmerkelijke gevels en  straatjes, gezellige winkels en interessante musea.
Leuk voor een eerste kennismaking, maar
ook als u al jaren in Leeuwarden woont... bekijk de stad eens vanuit uw eigen stoel.

 Dagje Leeuwarden

Een dagje slenteren in de Friese hoofdstad kent vele hoogtepunten.
Maak kennis met heden en verleden. We beginnen onze rondleiding bij de Oldehove-parkeergarage, waar u de auto kunt achterlaten.

Watertoeristen & Treinreizigers

Komt u met de boot, zoek dan een plaatsje in de Prinsentuin.
Stapt u uit op perron Leeuwarden, laat de trein achter u en begin op pagina  7/15. Onderaan deze pagina bieden wij extra reisinfo.

Stadswandeling Leeuwarden: nu ook op Google Maps en in printversie

De binnenstad is rijk aan historische benamingen, oude beroepen of verwijzingen naar een soms ruig verleden. Enkele van deze steegjes zijn niet meer dan een doodlopende opgang. Soms moeilijk te vinden…zelfs voor echte Liwwadders.

Deze stadswandeling geeft u een indruk van al het mooie dat Leeuwarden te bieden heeft.
De teksten op deze pagina's zijn in een printversie onderaan deze pagina te downloaden.
Gebruik de Google Map tijdens uw wandeling.
Zo kunt u bij een bezoek aan Leeuwarden in uw eigen tempo en op uw persoonlijke wijze de stad verkennen.
Voordat u op pad gaat: Maak een keuze.


Onderaan alle pagina's van de stadswandeling treft u steeds 4 kleine foto's aan. Die zijn aanklikbaar en uit te vergroten. Zo krijgt u een goed beeld van diverse straten en gebouwen in Leeuwarden.
Op onderstaande foto's kunt u klikken voor meer info over uw bezoek aan Leeuwarden, per auto, boot of trein.


Handige informatie voor de Dagtoerist/ Overnachten - Lees verder... Handige informatie voor de Watertoerist - Lees verder... Handige informatie voor de Treinreziger - Lees verder... Handige informatie over Leeuwarden - Lees verder...
Bent u zover? Ga dan nu op pad>