www.groetenuitleeuwarden.nl
Bilgaard 2/3
Bilgaard - Centraal in de wijk: Ludingawaard

Bilgaard heeft zijn straatnamen te danken aan de waterschappen in de provincie Friesland. De Anjen, Dulf, de Fennen, het zijn namen van watertjes in de provincie. De Gealanden is oorspronkelijk in Smallingerland te vinden en de Kei in Gaasterland.
De wijk heeft ongeveer 6000 inwoners, waaronder veel senioren. De nieuwbouw van een bibliotheek en een gezellig multifunctioneel buurtcentrum is onder deze groep ook met een gepast gejuich ontvangen.

Een van de vele pleintjes in Bilgaard Gezellig buurten in het Multi Functioneel Centrum Hippe balkons!
Ludingawaard
De Kei

De woonwijk heeft een voor buitenstaanders soms moeilijk te doorgronden opbouw van hofjes en pleintjes. Op een plattegrond ziet het er zeer overzichtelijk uit. Maar in de praktijk moet je nog wel eens even zoeken of je nu wel op het juiste plein van de Jokse, de Hooidollen of de Dulf bent aangekomen.
Voor de liefhebbers van de vrije natuur is het Leeuwarder Bos dichtbij. Dit in de jaren negentig aangelegde en nog steeds opbloeiende natuurgebied ligt op loopafstand van Bilgaard.
Dit stadsdeel is ook door studenten ontdekt. Je kunt in Bilgaard wonen in de nabijheid van de Universiteiten-Campus aan de Rengerslaan.

Centraal gelegen in de wijk: De Jokse