www.groetenuitleeuwarden.nl
  Aquatour - Potmarge 9/9
Aquatour - Potmarge

De laatste etappe van deze Aquatour neemt u mee naar de rand van de stad. We varen onder de Aldlânsbrug van de rondweg door. Vanaf hier lijkt het wel of je ver van de bewoonde wereld bent. Het groen om je heen ontneemt het uitzicht op de bedrijven en loodsen die in deze omgeving prominent aanwezig zijn.

We passeren de Schepenbuurt... Oude handel in nieuwe kunst Potmarge-bewoner

Er is zelfs ruimte voor kunst. Vroeger werd deze rivier bevaren door handelaren.
Pramen met kratten en kisten brachten allerlei handelswaar naar de binnenstad. Dit is in uitdrukking gebracht in een kunstwerk, een stalen praam met voorraadkratten.

De Potmarge is voor bootjesminnend Leeuwarden een begeerde plek om de boot te kunnen stallen. Het ene na het andere boothuis herbergt hier het trotse bezit van menig watersporter.
Nooit geweten dat Leeuwarden zoveel woonboten heeft? Hier liggen er een aantal, op soms wel zeer fraaie locaties.
Ja, en dan doemen de grote cilindervormige opslagtanks op. De waterzuivering Leeuwarden is misschien wel een goed voorbeeld van boeiende lelijkheid. Vanaf hier is dit deel van de stad het domein van grote bedrijven, waaronder de milieustraat van een grote afvalverwerker.
Als u verder vaart komt u bij de jachthavens uit en kunt u doorvaren richting de Froskepolle. Wij kiezen ervoor om terug te varen naar de binnenstad. En al het moois nogmaals te beleven.


Deze foto kunt u vergroten Deze foto kunt u vergroten Deze foto kunt u vergroten Deze foto kunt u vergroten
 
Ga door naar het volgende hoofdstuk:
Poëzieroute Leeuwarden >