www.groetenuitleeuwarden.nl
  Stadswandeling 15/15
Nieuwestad en omgeving, gezien vanaf de Oldehove

Ooit stond er een kerk op het huidige Oldehoofsterkerkhof. En zoals de naam al doet vermoeden, was er inderdaad een begraafplaats. Deze is reeds lang geleden afgegraven. Tegenwoordig kunt u diep onder grond uw auto parkeren. In de zomermaanden spuwt een aantal fonteintjes eens per kwartier  een  sierlijk waterballet uit over de rode keien.
Het plein voor de Oldehove is iets verlaagd. In de winter, in een periode van strenge vorst, kan een klein laagje water over de keien worden gespoten. Zo moet het mogelijk zijn te schaatsen in de binnenstad.

Stamboek-coryfee s mem, liefkozende naam voor het ideale rund Rondom de Oldehove Doe naast de stadswandeling ook eens onze Aqua Tour...

Rondom het oude Burmaniahuis is een modern  kantorencomplex opgezet, het stadskantoor.
Dit is de plaats waar paspoorten, rijbewijzen, bouwvergunningen en overige gemeentelijke zaken geregeld kunnen worden.

Bootjes in de Prinsentuin

Op een mooie zomeravond kun je kijken en bekeken worden tijdens een wandeling over de lommer-rijke Noordersingel, tegenover de Prinsentuin.
In het hoogseizoen vaart er zelfs een pontje in de gracht.
Zo kunnen de watertoeristen aan de buitenzijde van de gracht sneller bij de toiletgebouwen aan de overkant van de gracht komen.

Op de hoek van de Harlingersingel, recht tegenover de Oldehove, staat de koe s mem stoer op de uitkijk. Ze is het symbool van het Fries Rundvee Syndicaat. Deze naam kreeg de koe van de Leeuwarders, het is een knipoog naar standbeeld s Heit bij het stadhuis.
U ziet het,
een stadswandeling door het centrum van Leeuwarden is meer dan een rondje oude gebouwen. En dat is nu het mooie van Leeuwarden.


Hiermee eindigt deze virtuele stadswandeling. Print de tekst en ga zelf op excursie. Kom ook eens naar Leeuwarden.
Bent u ingestapt op het NS-Station op pagina 7, vervolg dan uw tocht en ga naar pagina 1/15 van deze stadswandeling.


Statige bouw aan Noordersingel - Deze foto kunt u vergroten Heen en weer...voor u als watertoerist - Deze foto kunt u vergroten Beklim de Oldehove - Lees meer op pagina 1/15 - Deze foto kunt u vergroten Laat uw auto nog even staan de in parkeerkelder, ga verder met onze Aqua Tour - Deze foto kunt u vergroten
 Vervolg uw ontdekkingstocht door Leeuwarden.
Ga mee met de Aqua Tour >>