www.groetenuitleeuwarden.nl
  Stadswandeling 3/15
Dit is het uitgaanscentrum. Restaurants, broodjeshuizen en discotheken De oude Waag herbergt een restaurant

Aan de noordzijde van de Nieuwestad, de zonnezijde, zit veel horeca. Dit is het uitgaanscentrum. Restaurants, broodjeshuizen en discotheken / clubs, waaronder Noa en Fire. Die laatste is gevestigd in de oude brandweerkazerne.
De Cinema en Tivoli bioscopen zijn de afgelopen jaren geheel verbouwd tot negen moderne filmzalen. Verder zijn er op de Nieuwestad en in de zijstraatjes diverse kroegen en snackbars te vinden.  Uitgaanspubliek loopt ís avonds langs de grachten. In het voorjaar, tot ver in de zomer, vind u er vele terrasjes.

Nieuwesteeg - Museumstraatje Nostalgie in de Nieuwesteeg Deze Leeuw vonden wij bij de Waag...

In het museumstraatje, zoals de Nieuwesteeg ook wel wordt genoemd, lijkt de tijd stil te hebben gestaan. 
Dankzij een paar succesvolle initiatieven bezit Leeuwarden hier een nostalgisch museum- winkeltje waar u ook gewoon een kopje koffie of thee kunt drinken. De tijden van Ot en Sien herleven.

Op zoek naar de Leeuw, het boegbeeld van het stadswapen. Tekst is ontleend aan Drs.P (De Dodenrit)

De oude Waag aan het eind van de drukste winkelstraat van Leeuwarden herbergt een restaurant. Aan de rechter gevel van dit monumentale pand zit de meest gebruikte pinautomaat van Nederland.
Achter dit monument kunt u via een brugje naar de overkant van het water.
Daar, verscholen tussen een paar bomen, ligt ook een erfenis van de schaduwzijde van onze moderne maatschappij.  Een gedenksteen, een symbool voor de problemen uit onze samenleving.
Na een korte overpeinzing is het tijd om
de drukte winkelstraat van Leeuwarden op te zoeken. Ga mee..


Restaurants, winkels en de Waag, ze zien er anders uit vanuit de boot - Deze foto kunt u vergroten Sfeervol evenement op de Nieuwestad - Deze foto kunt u vergroten Gedenksteen zinloos geweld - Deze foto kunt u vergroten Maak een rondvaarttocht op een echte praam  - Deze foto kunt u vergroten