www.groetenuitleeuwarden.nl
Campus Leeuwarden  
Stenden University en fietsenhok Hoofdingang Stenden aan de Rengerslaan

Studeren is mogelijk aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en de Stenden University. Zo rond de 15.000 studenten volgen een opleiding aan ťťn van deze Hogescholen.
Sinds enige tijd spreekt de Gemeente Leeuwarden over de Kenniscampus. Het gebied tussen Dammelaan, Rengerslaan en Dokkumer Ee, waar opleidingen en studentenhuisvesting op de lange termijn geclusterd gaan worden. De komende jaren gaat het gebied ingrijpend veranderen. Zo is de oude Bouhof, het NHL gebouw uit de jaren tachtig, inmiddels omarmd door nieuwbouw van allure.

Dokkumertrekweg, achterzijde KennisCampus Studenten Hotel Nieuwbouw NHL - nov.2008

Hotel onder leiding van studenten

De Stenden University beheert inmiddels ook meerdere schoolgebouwen rondom de Rengerslaan, waaronder een studentenhotel.

Detail nieuwbouw NHL

Het vergeten slootje De Oude Meer krijgt in de toekomst een belangrijke rol. De smalle vaart wordt  verbreed. Het water krijgt een recreatieve functie. Er komt een strandje en een ligweide even ten westen van de Hogescholen. Zo vormt het straks een verlengde van het nabij gelegen Rengerspark.
Je kunt niet alleen studeren, maar ook wonen op Kenniscampus Leeuwarden. Er worden ruim 200 studentenappartementen gebouwd.

Parkeerterrein Campus Nieuwbouw Dokkumer Ee-zijde

Studieren ist mŲglich an der Fachhochschulen Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Van Hall und Stenden University, die zur Zeit ca. 15.000 Studenten beheimaten.
Universities: Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Van Hall Institute and Stenden University. Some 15.000 students are studying at one of these institutes. New schools are being build as well as appartmentblocks to house students.