www.groetenuitleeuwarden.nl
Bloemenbuurt 1/2
Bloemenbuurt - gezien vanaf het dak van "De Terp"

De Bloemenbuurt ligt in het oude oosten van de stad, binnen de rondweg. Grofweg tussen Groningerstraatweg en Gerbrandyweg. Vanaf het dak van het opvangcentrum De Terp heb je een mooi uitzicht over deze boomrijke buurt. (Het dak is overigens niet toegankelijk voor bezoekers)

Begoniastraat

De straatjes in deze buurt ogen gezellig. Grote groene bomen staan statig voor gele huizen met rode daken.
De wijk wordt doorklieft door de geasfalteerde Goudenregenstraat. De westkant van dit stadsdeel grenst aan OldegalileŽn.

De Open Hof

Aan de noordzijde van de buurt staan een aantal flats en een serie huizen in een afwijkende bouwstijl. Het overige gedeelte van de Bloemenbuurt wordt gekenmerkt door rijtjeshuizen van min of meer hetzelfde type.

De Open Hof is een centraal gelegen punt in de wijk. Kerkdiensten, vergaderingen, wijkbijeenkomsten, muziekuitvoeringen, het vindt allemaal plaats in dit zalencentrum aan de Goudenregenstraat.
Even verderop staat daklozenopvang De Terp. De organisatie
SMO Frysl‚n is verantwoordelijk voor de exploitatie van dit pand. Het  biedt ondersteuning en opvang aan mensen die door allerlei problemen thuisloos zijn, geen onderdak hebben of dat dreigen kwijt te raken.

Bloemenbuurt, een echte bomenbuurt